Τρίτη, 22 Μάιος 2018 20:43

Το πανέμορφο Φισκάρδο μέσα από 14+1 φωτογραφίες

  • Κατηγορία Photo Stories
Η παραμυθένια ομορφιά του Φισκάρδου μαγεύει, το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό  είναι από τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη του Ιονίου.
 

Το πανέμορφο Φισκάρδο βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Κεφαλονιάς , αμέτρητα σκάφη γεμίζουν το γραφικό του λιμάνι την καλοκαιρινή περίοδο. Διώροφα σπίτα βαμμένα σε διάφορα χρώματα, στενά μπαλκόνια, μικρά μαγαζάκια, εστιατόρια, καφέ , στενά δρομάκια και αυλές γεμάτες με λουλούδια δημιουργούν μαζί με την καταγάλανη θάλασσα ένα μοναδικό πίνακα ζωγραφικής.


Το παραδοσιακό χωριό πήρε όνομά του από τον Νορμανδό κατακτητή Ροβέρτο Γυισκάρδο, που το 1085 πολιόρκησε την περιοχή. Κατά την περίοδο της ενετοκρατίας χτίστηκαν τα πρώτα επιβλητικά αρχοντικά τα οποία σώζονται μέχρι σήμερα,  καθώς δεν έπαθαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό του 1953 που ισοπέδωσε την Κεφαλονιά. Είναι ο αγαπημένος προορισμός διασημοτήτων από όλον τον κόσμο καθώς διατηρεί τον παλιό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του και προσφέρει μια μοναδική αίσθηση από τον 18ο αιώνα.

Το Φισκάρδο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από το Αργοστόλι. Από το λιμάνι του αναχωρούν πλοία με προορισμό την Λευκάδα και την Ιθάκη.