Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018 14:48

Φωτογραφίες: Οι 13 παραλίες - διαμάντια που πήραν Γαλάζια Σημαία στην Κεφαλονιά

Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες από άποψη ποιότητας θαλάσσιων υδάτων και προσφοράς υπηρεσιών στους λουόμενους, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Η Ελλάδα, με 486 βραβευμένες ακτές, κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.

Σημειώνεται ότι φέτος η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987 σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σ' αυτήν να είναι «εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Όσο αφορά την Κεφαλονιά,  πήρε γαλάζια σημαία για 13 παραλίες της, που είναι οι εξής:

ΆμμεςΑγ. Βαρβάρα/ΚατελειόςΑντίσαμοςΆβυθοςΑράγια ΠόρουΜακρύς ΓιαλόςΜπούκα-Παλιοσταφίδα/MediterraneeΜύρτοςΠετανοίΠλατύς ΓιαλόςΛουρδάςΞιΣκάλα