Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 23:47

Εντυπωσίασε η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκώνα (εικόνες - βίντεο)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγκώνας», διοργάνωσε με επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου την  εκδήλωση  με τίτλο: «Στο αντάμωμα των τεχνών- η ρότα της ψυχής δύο εξαίρετων ανθρώπων του λόγου και της τέχνης: του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου και του συγγραφέα Ηλία Τουμασάτου» .

Συχνά οι αξιόλογοι άνθρωποι τιμούνται πρώτα εκτός της γενέτειράς τους. Η αναγνώριση έπεται ή πιθανά δεν συναντά ποτέ στον τόπο τους, όσους δεν την αξιώνουν αλλά πραγματικά την δικαιούνται. Στόχος της διοργάνωσής ήταν  η παρουσίαση  δύο σημαντικών προσώπων του τόπου μας, απλά, εύληπτα , με ουσία, σεβασμό και ειλικρινή πρόθεση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης  Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΕΔΑΚΙ Παναγής Βανδώρος και ο πρόεδρος ΕΔΑΚΙ Διονύσης Κοκόσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου Παρίση Κουλουμπή και παρουσίαση δραστηριοτήτων του νεοσύστατου ΠΣ «Αγκώνας» από την φιλόλογο, ραδιοφωνική παραγωγό και, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου κα Γιάννα Κουλουμπή

Ακολούθησε περιγραφή και παρουσίαση του εκπαιδευτικού, νομικού και λογοτέχνη κ.Ηλία Τουμασάτου από την φιλόλογο Βασιλική Λεγάτου, κάτοχο master συγκριτικής λογοτεχνίας 20 ου αιώνα.Την βράβευση έκανε η Ελίνα Μεσολωρά.

Στη συνέχεια η χορευτική  ομάδα του Αγκώνα  χόρεψε (ζεμπέκικο, χασάπικο, χασαποσέρβικο), έγινε περιγραφή και παρουσίαση του εικαστικού, καλλιτέχνη και ποιητή κ. Κώστα Ευαγγελάτου από τον κ. Ηλία Τουμασάτο,ενώ την βράβευση του έκανε η Βάνια Σαμόλη. Η εκδήλωση έκλεισε με την Παιδική και Χορωδία ενηλίκων της Γαλλικής Σχολής Αργοστολίου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα στο φουαγιέ του θεάτρου.