Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2017 17:54

Ο καιρός στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Καιρός: Νοτιάς, συννεφιά και μεταφορά σκόνης σήμερα

Πρόγνωση καιρού για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Τοπικές συννεφιές σήμερα, νοτιάδες στα πελάγη , που το βράδυ θα πλησιάσουν τα 6 μποφόρ, μεταφορά σκόνης, σποραδικές λασποβροχές αύριο με ενισχυμένους νοτιάδες, λίγες βροχές την Κυριακή το πρωί, όμως ….τα σημερινά μετεωρολογικά στοιχεία δείχνουν ότι οι απογευματινές καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κυριακής, δεν θα επηρεασθούν.

Αναλυτικά για σήμερα Παρασκευή ο καιρός γίνεται «του νοτιά» , με συννεφιές και σταδιακή μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης στα 6 μποφόρ προς το βράδυ. Η θάλασσα είναι τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 18 βαθμούς κελσίου η μέγιστη τιμή, προς το απόγευμα.

Για αύριο Σάββατο, προβλέπονται τοπικές συννεφιές , κάποιες λίγες βροχές που θα είναι περισσότερες μετά το απόγευμα και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 και στα πελάγη 7, ίσως για λίγο, ακόμα και 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θάλασσα θα είναι πολύ ταραγμένη και σε ανοικτά θαλάσσια τμήματα, κυματώδης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 βαθμούς η ελάχιστη νωρίς το πρωί, έως 18 βαθμούς κελσίου η μέγιστη τιμή, προς το απόγευμα.

Για σήμερα δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο από άποψης φαινομένων, αλλά έρχονται συννεφιές, νοτιάδες και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Το Σάββατο, θα μας «λασπώσει» , αλλά το πιο σημαντικό, θα είναι οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι στα πελάγη. Για την Κυριακή , κάποιες τοπικές βροχές περιμένουμε το πρωί , αλλά φαίνεται, ότι οι απογευματινές καρναβαλικές παρελάσεις, θα μπορέσουν να γίνουν χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Οι αγρότες, μπορούν να ενημερώνονται για τις αγροτικές προειδοποιήσεις, από το ακόλουθο link : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings

Καλός ο καιρός σήμερα με αραιή συννεφιά - Αναλυτική πρόγνωση για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Άλλη μια όμορφη μέρα θα είναι η σημερινή, όμως αύριο περιμένουμε τοπικές συννεφιές, σκόνη και νοτιάδες, ενώ το Σάββατο τοπικές λασποβροχές και ενισχυμένους νότιους ανέμους στα πελάγη.

Καιρός: Αλκυονίδες μέρες σήμερα και αύριο

Πρόγνωση καιρού για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Αλκυονίδες μέρες σήμερα και αύριο, συννεφιές, σκόνη και νοτιάδες την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο, μάλλον βροχή.

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός - Αναλυτική πρόγνωση για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός και ντύνεται «αλκυονίστικα» , τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή.

Βελτίωση του καιρού με τοπικές νεφώσεις - Αναλυτική πρόγνωση για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Καλή εβδομάδα και καλές Αποκριές. Κάποιες βροχούλες μέχρι το μεσημέρι σήμερα και μετά, καλοσύνες τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη.

Καλός ο καιρός σήμερα - Τα κάνει «μούσκεμα» αύριο

Πρόγνωση καιρού για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.  Ωραία μέρα θα είναι η σημερινή, αλλά από αύριο αλλάζει ο καιρός και έρχονται βροχές.
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS