Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 04:16

Ο καιρός στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Η εβδομάδα ξεκινά με καλό καιρό - Αναλυτική πρόγνωση για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Καλή εβδομάδα. Όμορφη η μέρα σήμερα, πιθανότητα για λίγες βροχές , τοπικού χαρακτήρα αύριο, και μετά …Άνοιξη!

Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Με ανοιξιάτικο καιρό, αραιές νεφώσεις που κάποιες φορές απλώς θα κρύβουν τον ήλιο και χαμηλή ένταση ανέμων, θα κυλίσει το Σαββατοκύριακο. Γενικά δεν περιμένουμε κάτι το σημαντικό, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.

Βελτιωμένος ο καιρός με λίγη συννεφιά - Έως 17 βαθμούς η θερμοκρασία

Πρόγνωση καιρού για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Βελτιωμένος ο καιρός τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη. Μετά…βλέπουμε.

Για σήμερα Δευτέρα με λίγες συννεφιές κατά διαστήματα θα κυλίσει η μέρα. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θάλασσα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 16 με 17 βαθμούς κελσίου η μέγιστη τιμή, προς το μεσημέρι.

Για αύριο Τρίτη και πάλι ο καιρός θα είναι καλός, σε γενικές γραμμές, με λίγα σύννεφα να διέρχονται κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 βαθμούς η ελάχιστη νωρίς το πρωί, έως 17 βαθμούς κελσίου η μέγιστη τιμή, προς το απόγευμα. Όμως για μια ακόμη μέρα τα ορεινά , θα δουν θερμόμετρα με πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία, γη και ανθρώποι θα έχουν την ευκαιρία να «στεγνώσουν» και να ανασυνταχθούν, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη. Μετά …βλέπουμε…..

Οι αγρότες, μπορούν να ενημερώνονται για τις αγροτικές προειδοποιήσεις, από το ακόλουθο link : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings


Βροχερός ο καιρός με βαθμιαία βελτίωση - Αναλυτική πρόγνωση για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη

Ο καιρός έχει μια τάση βελτίωσης, αλλά σε γενικές γραμμές για τις επόμενες δυο μέρες, ο χειμώνας καλά κρατεί. Φαίνεται όμως ότι, προς τα μέσα της νέας βδομάδας, τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα. 

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν αυτές τις ώρες το νησί της Κεφαλονιάς.

 

Όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία δορυφόρου, γραμμή καταιγίδων, εκτείνεται σε όλο το Ιόνιο. Δεν αποκλείεται να εμφανισθούν ακόμα και σίφωνες σε θαλάσσια τμήματα.

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού - Χαμηλή θερμοκρασία και βροχές

Mην μας ξεγελάει ο ήλιος….Ξαναέρχονται βροχές το απόγευμα και νωρίς αύριο το πρωί, ενώ η θερμοκρασία συνεχίζει να κινείται σε χειμωνιάτικες τιμές.
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS