Πέμπτη, 24 Μάιος 2018 11:18

Το κοσμοπολίτικο Αργοστόλι

Αργοστόλι, κοσμοπολίτικο ευχάριστο, αγαπημένος προορισμός, η πρωτεύουσα που ελκύει και καθηλώνει τον επισκέπτη με τις πασίγνωστες ομορφιές της.

Η διάσημη κυματιστή παραλία το ένα έργο τέχνης και θαυμασμού, στάση για φωτογραφία, το παραμυθένιο ραντεβού με τις καρέτα καρέτα, τις ανεμότρατες που ξεπροβάλλουν από τη ψαριά τους και γίνονται τόπος συνάντησης ανθρώπων, γλάρων και της χελώνας, τραβούν τα βλέμματα και καθηλώνουν.

Το διάσημο Λιθόστρωτο σημείο αναφοράς, περαντζάδας, ενός καφέ στα διάκοσμα μαγαζιά του, άλλα και των σουβενίρ που προκαλούν και θαμπώνουν. Ο παραμυθένιος Κούταβος, η λιμνοθάλασσα που μαγεύει, η συναρπαστική περαντζάδα ανθρώπων και πτηνών, που εναλλάξ σκορπούν την αύρα τους στον τοπίο,  κωπηλάτες και ποδήλατα που σε παρασέρνουν στον μυθικό κόσμο του Κουτάβου.

Η γέφυρα μνημείο απογειώνει τον κάθε διαβάτη που τον συνερπένει ο πειρασμός για ένα σουλάτσο περισυλλογής και απόλαυσης. Το ερωτεύσιμο Αργοστόλι απλόχερα προσφέρει εικόνες που σε τυλίγουν στο μαγικό πέπλο της ομορφιάς του και σε κρατούν ζωντανό μέχρι να επιστρέψεις και πάλι....

Σταματία Βιτσεντζάτου