Τετάρτη, 23 Μάιος 2018 14:07

Δεν φαντάζεστε πόσο μπορεί να κοστίζουν δύο τηγανητά αυγά στη Μύκονο

Δεν πίστευε στα μάτια της μια παρέα Ελλήνων τουριστών όταν ζήτησαν τον λογαριασμό για μια μερίδα τηγανητά αυγά, σε εστιατόριο της Μυκόνου.

Διαβάζοντας πολλές φορές την απόδειξη που τους πήγε ο σερβιτόρος, σιγουρεύτηκαν ότι θα έπρεπε να πληρώσουν 9,90 ευρώ το τηγανητό αυγό, ήτοι 19,80 ευρώ για δυο τηγανητά αυγά.

Μαζί μάλιστα με τα συνοδευτικά, δυο φέτες ψωμί του τόστ, πατάτα φέτα, μια πίτα γύρο κοτόπουλο και δυο αναψυκτικά, ο λογαριασμός έφτασε στο ποσό στα 40,80.

Τι απάντησε το εστιατόριο 

Σε ανάρτηση στη σελίδα facebook του καταστήματος διαβάζουμε ότι: «Δεν θα πρέπει να λησμονείται, πως οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπεριλαμβάνουν τόσο το υψηλό λειτουργικό κόστος της Μυκόνου ταυτόχρονα με το φορολογικό».

«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων με αφορμή το κόστος προϊόντος πρωινού, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως η συγκεκριμένη τιμή αφορά δύο πλήρεις μερίδες με τα συνοδευτικά τους και όχι μια, όπως εσφαλμένα παρουσιάστηκε από τμήμα του τύπου.

Δεν θα πρέπει να λησμονείται, πως οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπεριλαμβάνουν τόσο το υψηλό λειτουργικό κόστος της Μυκόνου ταυτόχρονα με το φορολογικό.

Όλες οι τιμές αναγράφονται στον κατάλογο προϊόντων καθώς και εντός των καταστημάτων.

Θεωρούμε πως η παρερμηνεία δεν έχει κακόβουλο χαρακτήρα. Παρόλα αυτά κάθε παρατήρηση λαμβάνεται σοβαρά υπόψη με γνώμονα την βελτίωση των υπηρεσιών μας.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη γαστρονομικά, ποιοτικά και αισθητικά, της Μυκόνου ως κορυφαίου παγκόσμιου προορισμού».