Τρίτη, 22 Μάιος 2018 20:27

Οι σπουδαστές της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποίησαν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 σπουδαστές και σπουδάστριες–πλοίαρχοι της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων, η οποία εδρεύει στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή Σπουδών της Ακαδημίας κ. Διονύση Ρασσιά.

 

Τους σπουδαστές υποδέχθηκαν στο Ίδρυμα Ευγενίδου ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ο Σύμβουλος επί των Εκδόσεων, Υποτροφιών και Δωρεών του Ι.Ε. και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής καθηγητής Κωνσταντίνος Μανάφης, καθώς και η Επιτροπή Εκδόσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου

Ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης καλωσόρισε τους αυριανούς Πλοιάρχους Ε.Ν., υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει το Ίδρυμα επί μισό και πλέον αιώνα, προκειμένου να προσφέρει στους σπουδαστές των ναυτικών σχολών άρτια εκπαιδευτικά εγχειρίδια και να συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του στην δημόσια ναυτική εκπαίδευση.

Αναφερόμενος στην δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου προς την ΑΕΝ Ιονίων Νήσων ύψους άνω των 700.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν υποστεί οι κτηριακές εγκατάστασεις της μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 2014, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς, όπως είπε, διαπιστώνει ότι η δωρεά αυτή έδωσε την δυνατότητα στην Ακαδημία να είναι πλέον μία από τις πιο σύγχρονες ναυτικές ακαδημίες της χώρας.

Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Βενετία Καλλιπολίτου, απευθυνόμενη στους σπουδαστές και στις σπουδάστριες της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων τόνισε ότι το Ιδρυμα Ευγενίδου αποτελεί κυριολεκτικά το σπίτι της ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και η προσφορά του είναι πολυεπίπεδη και ανεκτίμητη.

Μετά την αποχώρηση του κ. Ευγενίδη, τα μέλη της Επιτροπής Εκδόσεων συζήτησαν με τους σπουδαστές και τον Διευθυντή της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων κ. Ρασσιά για την αναγκαία συμμετοχή των σπουδαστών στην κρίση του περιεχομένου των εκπαιδευτικών εγχειριδίων από διδακτικής πλευράς και ανήγγειλαν ότι το Ίδρυμα Ευγενίδου έχει ήδη καταρτίσει ερωτηματολόγιο για τους σπουδαστές, στο οποίο θα τους ζητηθεί να διατυπώσουν τις απόψεις τους για τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια και τις τυχόν επεμβάσεις που θα επιθυμούσαν να πραγματοποιηθούν σε αυτά.

Πηγή http://www.newmoney.gr/