Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018 14:48

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα, αλλά το κρύο παραμένει

Πρόγνωση καιρού για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.  Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα , αν και η μέρα θα είναι κρύα. Δεν περιμένουμε βροχές ή χιονοπτώσεις και είναι μια ευκαιρία για ανασύνταξη. Οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει.

Αναλυτικά για σήμερα Πέμπτη υπάρχουν λίγες νεφώσεις , οι οποίες κάποιες στιγμές θα γίνονται περισσότερες , αλλά δεν περιμένουμε βροχές. Η ορατότητα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα είναι ταραγμένη, ενώ θα πρέπει να πούμε ότι σε θαλάσσια τμήματα , μέχρι το μεσημέρι , υπάρχει ακόμα κάπως αυξημένος κυματισμός λόγω των χθεσινών ενισχυμένων ανέμων. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 12 βαθμούς κελσίου η μέγιστη τιμή στα πεδινά, αλλά σε ορεινές περιοχές τα θερμόμετρα δεν θα ανέβουν πάνω από τους 8 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα βρέξει. Προς το βράδυ ίσως εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 4 βαθμούς η ελάχιστη, έως 15 βαθμούς κελσίου η μέγιστη.

Η απουσία βροχής , μέχρι αύριο το μεσημέρι, δίνει την ευκαιρία σε όλους για μια ανασύνταξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων. Η θερμοκρασία έχει ανέβει , ως προς τις μέγιστες τιμές της. Οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει. Με εναλλαγές τις επόμενες τέσσερις μέρες ο καιρός. Αύριο μετά το μεσημέρι φαίνεται ότι πάλι έρχονται βροχές στα νησιά μας, το Σάββατο , μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ πιο δύσκολο θα είναι το κύμα κακοκαιρίας που ακολουθεί την Κυριακή. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του καιρού.

Οι αγρότες , μπορούν να ενημερώνονται για τις αγροτικές προειδοποιήσεις , από το ακόλουθο link : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/agricultural-warnings

Ορέστης Καππάτος Μετεωρολόγος