Πέμπτη, 17 Αύγουστος 2017 08:43
Aνδρέας Κολαΐτης

Aνδρέας Κολαΐτης

Ανδρέας Κολαΐτης
Πτυχιούχος ΤΕΙ - Αθήνας, τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων

Η 7η τέχνη «απογειώνεται» στην Κεφαλονιά !

Ο μορφωτικός τουρισμός στην Κεφαλονιά λαμβάνει «σάρκα & οστά» γι’ άλλη μία χρονιά, δια του Φεστιβάλ «SeaNema Open Air Film Festival» που φιλοδοξεί να ξαναμετατρέψει τις παραλίες (κι όχι μόνο) του νησιού σε μαγευτικούς θερινούς κινηματογράφους!
Σχολεία, εμβληματικά σπίτια, μουσεία και ξενοδοχεία της Κεφαλονιάς θα φιλονενήσουν τη φετινή διοργάνωση που φέτος κλείνει αισίως τα τρία της χρόνια.

Τα «κρυφά» ενετικά μονοπάτια της Κεφαλονιάς!

Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι για όποιον καταπιάνεται με το τουριστικό φαινόμενο ότι όσες περισσότερες από τις καταγεγραμμένες κι όχι μόνο εναλλακτικές μορφές τουρισμού "υιοθετήσουν" οι ιθύνοντες χάραξης της τουριστικής πολιτικής, τόσο μεγενθύνετε το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου τους έναντι των ανταγωνιστών. Μνημονεύονται για την περίπτωση ενδεικτικά: μορφωτικός, περιβαλλοντολογικός - φυσιολατρικός, ορειβατικός τουρισμός.

Τι συμβολίζει η ελιά που φυτεύτηκε στον κήπο του Κοινοβουλίου της Βικτώρια στην Μελβούρνη

Στις 25 Μαΐου 2017 στον κήπο του Κοινοβουλίου της Βικτώρια στην Μελβούρνη φυτεύτηκε -με ειδική τιμητική άδεια που χορηγήθηκε από το εκεί προεδρείο της Βουλής-ένα ελαιόδεντρο ως αναγνώριση της διαχρονικής φιλίας μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας. Μπροστά απ' αυτό τοποθετήθηκε αναμνηστική πλάκα που τιμά συνολικά την χώρα μας και ειδικότερα τις νήσους Λήμνου & Κρήτης.

Ένας πρωτοπόρος Κεφαλονίτης χρυσοθήρας στην Αυστραλία του 19ου αιώνα

Mε αφορμή τις "ανιχνευτικές ζυμώσεις" που τελεί η Christina Despoteris με την ιδιότητα του εξέχοντος μέλους (executive member) της Επιτροπής "Sister Cities Australia Association" και ύστερα από συνεννόηση με τον Α/Δήμαρχο Τουρισμού, Ευάγγελο Κεκάτο προς "ανεύρεση" Δήμου που να συνάδει με τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του νησιού μας στην ευρύτερη περιοχή Μελβούρνης για αδελφοποίηση με τον Δήμο Κεφαλονιάς, παραθέτω μια ενδεικτική ιστογραφία που υποδηλώνει το "ύφος" της εν λόγω έρευνας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS