Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 21:50
Aνδρέας Κολαΐτης

Aνδρέας Κολαΐτης

Ανδρέας Κολαΐτης
Πτυχιούχος ΤΕΙ - Αθήνας, τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων

Τι συμβολίζει η ελιά που φυτεύτηκε στον κήπο του Κοινοβουλίου της Βικτώρια στην Μελβούρνη

Στις 25 Μαΐου 2017 στον κήπο του Κοινοβουλίου της Βικτώρια στην Μελβούρνη φυτεύτηκε -με ειδική τιμητική άδεια που χορηγήθηκε από το εκεί προεδρείο της Βουλής-ένα ελαιόδεντρο ως αναγνώριση της διαχρονικής φιλίας μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας. Μπροστά απ' αυτό τοποθετήθηκε αναμνηστική πλάκα που τιμά συνολικά την χώρα μας και ειδικότερα τις νήσους Λήμνου & Κρήτης.

Ένας πρωτοπόρος Κεφαλονίτης χρυσοθήρας στην Αυστραλία του 19ου αιώνα

Mε αφορμή τις "ανιχνευτικές ζυμώσεις" που τελεί η Christina Despoteris με την ιδιότητα του εξέχοντος μέλους (executive member) της Επιτροπής "Sister Cities Australia Association" και ύστερα από συνεννόηση με τον Α/Δήμαρχο Τουρισμού, Ευάγγελο Κεκάτο προς "ανεύρεση" Δήμου που να συνάδει με τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του νησιού μας στην ευρύτερη περιοχή Μελβούρνης για αδελφοποίηση με τον Δήμο Κεφαλονιάς, παραθέτω μια ενδεικτική ιστογραφία που υποδηλώνει το "ύφος" της εν λόγω έρευνας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Aφιέρωμα στην Κεφαλονιά από την εκπομπή «Ελλάδα στην καρδιά μας» του Star Web TV

Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος* (121-180 μ.Χ) διατύπωσε στο περίφημο έργο του "Τα εις εαυτόν", ζ' 3 : "Τοσούτου άξιος έκαστός εστιν, όσου άξιά εστι ταύτα περί ά εσπούδακεν". Μετάφραση: Aξίζει κανείς τόσο όσο αξίζουν τα πράγματα με τα οποία ασχολήθηκε συστηματικά.

H Κεφαλονιά προάγει το πολιτισμικό αγαθό του τόπου μας;

Με αφορμή την πρόσφατη δράση από θεσμικά όργανα του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου με πρωτοβουλία & εισήγηση του Δήμου Κεφαλονιάς για θεσμοθέτηση από το 2018 του: «Ευρωπαΐκού Πολιτιστικού Νησιού», και αφού ο «κυοφορούμενος» θεσμός φιλοδοξεί να προάγει τόσο τα υποκατάστατα στην πολιτισμική συμμετοχή όσο και τα υποκατάστατα στην ευχαρίστηση των κρατών μελών της Ευρωπαΐκής Ένωσης που διαθέτουν νησιά, θαρρώ πως αξίζει τον κόπο να καταπιαστούμε και ν’ αναζητήσουμε το απώτερο τουριστικό όφελος από την ανακήρυξη της Κεφαλονιάς ως το πρώτο κατά σειρά ευρωπαΐκό πολιτιστικό νησί.
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS